Webhosting

Webhosting verwijst naar de service waarbij individuen of organisaties ruimte huren op een server om hun website of webapplicatie op het internet toegankelijk te maken. Webhosting providers zijn bedrijven die servers beheren en de nodige technologieën leveren, zodat websites en webpagina’s 24/7 beschikbaar zijn voor gebruikers over de hele wereld.

Wanneer je een website wilt maken, moet je alle bestanden en gegevens die bij je website horen, ergens opslaan. Webhostingbedrijven bieden deze opslagruimte en andere benodigde diensten, zoals bandbreedte, e-maildiensten, databases, beveiliging en technische ondersteuning.

Er zijn verschillende soorten webhosting beschikbaar, waaronder gedeelde hosting (waarbij meerdere websites dezelfde server delen), VPS-hosting (Virtual Private Server, waarbij een fysieke server wordt verdeeld in virtuele servers met elk hun eigen besturingssysteem en middelen) en dedicated hosting (waarbij een volledige server exclusief aan één gebruiker wordt toegewezen). De keuze van het type hosting hangt af van de behoeften en het budget van de gebruiker.